Biztonság

Biztonságos jelszó választás

Az a jelszó biztonságos, amit nehéz másoknak megtippelni vagy amit egy erre alkalmas automatikus program nehezen talál ki, de te mégis könnyen emlékszel rá.

A biztonságos jelszó:
- legyen legalább 5 karakter hosszú
- ne legyen, vagy ne hasonlítson szótári (magyar vagy egyéb nyelvek) szavakra (pl. autó, kutya, cica, szerelem, stb.)
- ne legyen egyszerű karaktersor (pl. abcde, 12345, stb.)
- ne legyen a billentyűzet sorban egymásután következő billentyűi (pl. qwert, asdfg, stb.)
- ne utaljon közvetlenül a felhasználóra (ne legyen a felhasználó neve, születési dátuma, lakcíme, stb.)
- legalább kétféle karaktertípusból álljon (pl: kisbetű, nagybetű, szám, speciális karakter)

Ha ezeket a tanácsokat megfogadod, sok bosszúságtól óvhatod meg magad.

Tartsd titokban a jelszavad!

A jelszavadat soha senkinek ne áruld el, még a moderátoroknak sem, vagy ha erre mégis sor kerül, akkor a következő belépést követően változtasd meg.

Használd a Kijelentkezés gombot!

A kereszteny-tarskeresok.hu és minden hasonló oldal, melyhez belépés (e-mail és jelszó) szükséges, úgy működik, hogy a rendszer egy bizonyos idő letelte után, ha az oldalon nem kattintasz sehova, kiléptet és a további használathoz újra be kell lépned. Ez az ún. biztonsági időkorlát. Ha használod az oldalt és felállsz a gép mellől, bárki más odaülve hozzáfér az adatlapodhoz. Ezt megelőzendő, használd a Kijelentkezés gombot, így a biztonsági időkorlát azonnal letelik és következőre ismét csak a megfelelő jelszó megadásával érhető el az adatlapod. A Kijelentkezés gomb használata különösen fontos olyan helyeken, ahol sokan használnak egy-egy számítógépet, pl. internet kávézókban, iskolai géptermekben, közösségi házakban, kollégiumokban stb.

Böngésző által ajánlott jelszó megjegyzés

Bár ez egy rendkívül kényelmes funkciója az egyes böngészőknek, sok veszélye van. Az egyik, hogy azon gépen, ahol ezt beállítod, bárki hozzáférhet az adatlapodhoz. A másik, hogy egy idő után elképzelhető, hogy elfelejted a jelszavad és emiatt a későbbiekben sok problémád adódhat (pl. más gépen nem tudsz belépni, a régi jelszó hiányában nem tudod megváltoztatni sem az e-mail címed, sem a jelszavad stb.)

Nyilvános és olyan helyeken, ahol egy számítógéphez többen hozzáférnek soha ne használd a böngésző jelszó megjegyzése funkcióját.

Használat nyilvános helyeken

- Mindig kattints a Kijelentkezés gombra miután befejezted a böngészést.
- Soha ne hagyd, hogy a böngésző megjegyezze a jelszavad. Ezt a lehetőséget általában automatikusan ajánlja a böngésződ.